Slagerij Mieras

Slagerij Mieras


PASSIE VOOR VLEES

Afbeelding

Rundvlees uit Oostdijk

Eerlijk rundvlees "van Zeeuwse bodem"

Dat wij trots zijn op ons rundvlees heeft u vast wel eens gemerkt. Onze runderen van het ras Blonde d’Aquintaine grazen in de Yersekse Moer en dat proeft u! Rust en ruimte zijn de kenmerken, klaver en lekker mals gras de ingrediënten.

Wij kiezen bewust voor kleinschaligheid en werken nauw samen met onze boer om de kwaliteit en het dierwelzijn te waarborgen Onze boer is geclassificeerd met een beter leven ster keurmerk 2 sterren.
Zo hebben we elke week dezelfde vertrouwde kwaliteit en kun je bij ons vertrouwen op eerlijk en goed vlees zonder toevoegingen.

Het slachten gebeurt altijd vakkundig, snel en met respect voor het dier. Er is altijd een veearts en een inspecteur van de voedsel- en warenautoriteit aanwezig. Zij zien streng toe op de hygiëne in de slagerij en op een integere houding tijdens het slachten. 
Hierdoor weet u dat u bij ons altijd verzekerd bent van een veilig, vertrouwd én vooral lekker stukje rundvlees.

Wij kiezen bewust! En jij?

Het Zeeuwse scharrelvarken

Onze varkens hebben een goed leven gehad.

De familie Stoutjesdijk runt al sinds 1932 een agrarisch bedrijf.
De Zeeuwse scharrelvarkens worden gehouden op stro. Er is een ruime buitenuitloop en ze genieten volop daglicht. De staartjes worden niet geknipt. De scharrelaars hoeven zich niet aan te passen aan de stal, maar juist de stal is aangepast aan de varkens. Moeders gaan apart in de modderpoel, waar ze lekker tot rust kunnen komen.

Qua voeding zijn de varkens back to basic. Het grootse deel wordt verbouwd op het eigen akkerbouwbedrijf van de familie Stoutjesdijk. Antibiotica wordt nooit gebruikt. Door de ruime opzet is de kans op ziektes veel kleiner.

Ook het transport is zo aangenaam mogelijk, het slachthuis ligt op 30 minuten rijden, dus urenlange stress in een overvolle veewagen is niet aan de orde.

Lees meer op www.hetzeeuwsescharrelvarken.nl

Met het Zeeuws scharrelvarken haalt u een flinke portie Zeeuwse rust en ruimte in huis, met de échte smaak van vroeger.
​​​​​​​

IFrame
IFrame
IFrame

Gildehoen kip

Diervriendelijk kippenvlees

Naast rund- en varkensvlees kunt u bij ons terecht voor een ruime keus aan kipproducten. De kip die wij inkopen behoort tot het beste kwaliteit vlees, het Gildehoenconcept. Het Gildehoenconcept is gericht op het dierwelzijn voor de kippen.

Lagere bezetting in de stallen, de kippen groeien op bij een normaal dag en nachtritme en hebben 24 uur water en 100% plantaardig voer tot hun beschikking. De kippen zijn afkomstig van het Hubbard ras en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke en gezonde kippen op. Dit komt de smaak ten goede.

U bent dus bij ons aan het juiste adres voor een heerlijk en smaakvol stukje gevogelte. Het kip-assortiment dat u bij ons in de toonbank vindt, is op een verantwoorde wijze gefokt. Zeer belangrijk hierbij is het feit dat deze kippen niet preventief zijn behandeld met antibiotica.

Ook zijn deze kippen ‘droog’ geslacht. Bij deze methode wordt er geen extra vocht in het vlees opgenomen, zodat al de vleessappen 100% natuurlijk zijn.

Lees meer op www.gildehoen.nl

Lamsvlees

Lamsvlees uit de regio

Wij verkopen uitsluitend lamsvlees uit ons dorp Wemeldinge. De schapen lopen op de wei. Dit betekent dat het lamsvlees gras gevoerd is en geen antibiotica bevat. Lamsvlees uit Wemeldinge staat bekend om haar malse structuur en uitgesproken smaak. Wij zijn trots op ons Wemeldingse lamsvlees met een pure smaak!

Al ons lamsvlees is verkrijgbaar naturel, gekruid en gemarineerd.

Lamsbout met of zonder been • Lamskotelet • Lamsgehakt • Lamsracks

Lamsvlees in de lente.